Dika Mem u duelu sa Halilom Jaganjcem (©Reuters)
Dika Mem u duelu sa Halilom Jaganjcem (©Reuters)

Orlovima se otvara druga runda: Francuska lekcija Kaubojima, Hrvati nemoćni bez Duvnjaka i Cindrića

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.01.22. | 22:04

Galski petlovi pobedili četu Hrvoja Horvata sa 27:22 u derbiju prvog dana Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj

Ne može se bez superstarova na moćne Francuze, olimpijske šampione iz Tokija. Hrvatska je bila desetkovana na premijeri Evropskog prvenstva neigranjem Domagoja Duvnjaka i Luke Cindrića, koji su imali virus korona prethodnih dana. Srednjeg beka Kila muče i leđa. Pružili su Kauboji solidan otpor, ali je pobedu očekivano izvojevala Francuska u tvrdom meču – 27:22.

Ovo praktično znači da bi se Srbija pobedom u subotu protiv Hrvatske plasirala u drugu rundu u Budimpešti. Podmladio je selektor Hrvoje Horvat, odrekao se usluga Igora Karačića, Manulea Štrleka, Marina Šega... Bekovi Kauboja Ivan Martinović i Halil Jaganjac nisu imali rešenja za granitnu odbranu Trikolora.

Izabrane vesti

Vensan Žerar je odlično branio, a ton igre olimpijskog šampiona davali su levoruki Dika Mem i levo krilo Ig Deska. Francuzu su na odmor otišli sa prednošću od dva gola razlike (13:11). Na početku drugog poluvremena, izabranici Gijoma Žila su se odlepili na četiri gola. Pokušali su Ivan Čupić i Ivan Martinović da trgnu tim, da sustignu prednost, ali Galski petlovi su bli neumoljivi.

Tin Lučin je golom iz kontre uneo neizvesnost u 45. minutu. Smanjio je na samo dva gola zaostatka (18:20). Nekoliko hiljada hrvatskih navijača je zdušno bodrilo Kauboje, ali Francuzi nisu dali da se uđe u neizvesnu završnicu. Ig Deska je u sledećem napadu postigao gol iz sedmerca, prekinuvši mini seriju Hrvatske.

Onda sledi možda i ključni trenutak meča. Dvojica Hrvata David Mandić i Zvonimir Srna u jednom napadu su dobili crvene kartone, 12 minuta pre kraja. Utakmica se “zakrvila", bila je veoma nervozna. U tim trenucima, sa dva igrača više, Franuska se odlepila na +4 – 23:19 golom Benoe Konkoa i lako rešila meč.

U pobedničkom timu najefikasniji je bio Ig Deska sa sedam golova, Dika Mem je postigao šest, a Ludovik Fabregas četiri. U redovima Hrvatske, veteran na poziciji desnog krila Ivan Čupić je postigao šest golova, Tin Lučin četiri, a Marin Šipić i Ivan Martinović po tri.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE - 1. KOLO

GRUPA A

Četvrtak

Slovenija - Makedonija 27:25

Danska - Crna Gora 30:21


GRUPA B

Četvrtak

Mađarska - Holandija 28:31

Petak

20.30: (3,40) Portugalija (8,50) Island (1,45)


GRUPA C

Četvrtak

Srbija - Ukrajina 31:23

Hrvatska - Francuska 22:27


GRUPA D

Petak

18.00: (1,25) Nemačka (10,0) Belorusija (4,90)

20.30: (2,70) Austrija (8,00) Poljska (1,65)


GRUPA E

Četvrtak

Španija - Češka 28:26

Švedska - BiH 30:18


GRUPA F

Četvrtak

Rusija - Litvanija 29:27

Norveška - Slovačka 35:25




tagovi

Rukometna reprezentacija Francuskerukometna reprezentacija hrvatskeEvropsko prvenstvo u rukometuEHF

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara